torsdag den 6. februar 2014

Afstand

Det er sjovt som jeg har det med at lade være med at skrive, når der virkelig arbejdes... Jeg har slet ikke skrevet al den tid jeg har været i gruppebehandling på Stolpegården. Måske er det fordi, jeg føler, at jeg får dækket mit behov for at "komme ud med tingene". Selvom det måske ikke bliver til så mange minutter om ugen, hvor jeg får givet udtryk for mine frustrationer, så skal jeg skrive kostdagbog hver dag, og der har jeg også mulighed for at skrive nogle af mine tanker ned. Ikke at jeg rigtig har benyttet mig af det... Men whatever.

Jeg afsluttede gruppebehandlingen for næsten 2 uger siden nu. Vi lavede evaluering på mine målsætninger, og vi konstaterede, at jeg havde rykket mig, men at der stadig er meget at arbejde med.

Målsætningerne:
  • Ingen opkastninger
  • Finde glæden i en sport
  • Overskue pludselige ændringer
  • Eksternalisere spiseforstyrrelsen
  • Socialiserer mere med min familie - især med min far og hans kone
Jeg synes det er gået okay med at arbejde med dem. I hvert fald nogle af dem. Jeg har måske kun kastet op ca. 10 gange siden jeg startede i behandling i september 2013, så det er jo fremskridt. Mekanisk spisning fik overtaget i et godt stykke tid, men lige nu kæmper jeg stadig en del med det... Og nu, hvor der ikke længere er så mange objektive overspisninger, så er der flere subjektive. Jeg bliver ved med at sige til mig selv, at jeg spiser for meget, og at jeg burde spise sundere og mindre. Men det ender sjældent i voldsomme overspisninger og opkastninger. Mit forbrug af penge til mad, jeg kaster op, er også faldet voldsomt. I marts og april sidste år var det over 2000 kr. hver måned, og i maj, juni, juli og august var gennemsnittet omkring 750 kr. I september-januar er gennemsnittet under 400 kr, og der er måske tale om kun én eller to opkastninger om måneden.

Det er rart at kunne se en udvikling, men det er samtidig lidt svært at holde fast i.

Nu er den intensive del af behandlingen så overstået, så i løbet af det næste halve år gælder det den såkaldte "efterbehandling", som består af to individuelle samtaler og fire temaeftermiddage. Jeg havde sidste diætistsamtale i onsdags, og hun kommenterede, at jeg virkede restriktiv i min kost. Jeg har lyst til at være restriktiv, og så alligevel ikke. Men jeg synes, at jeg har spist vildt meget på det sidste... Måske bare for mange søde sager og for lidt rigtig mad.

Jeg prøver at skære lidt ned på mit forbrug af alt for søde sager. Sukker er ikke godt for én. Skal spise rigtig mad i stedet... Det roder også mindre i mit hoved, og jeg føler mig mere mæt af det.

Apropos overskud og at arbejde med spiseforstyrrelsen, så bør jeg lægge mig til at sove nu. Jeg har et alt for tæt pakket program i morgen med mange forskellige aftaler, hvilket betyder alt for mange forskellige indtryk, hvilket er noget jeg har svært ved at kapere...

2 kommentarer:

  1. Kan man på nogen måde komme i kontakt med dig? Jeg vil virkelig gerne høre om din behandling på stolpegården, din SU-søgning om handicaptillæg og hvordan du har det nu??

    SvarSlet
  2. Yup, det kan man godt. :) Jeg beklager, at jeg svarer på sent.. Har ikke brugt bloggen længe. Men jeg kan altid fanges på mail. bulimiconabudget SNABELA gmail DOT com. :)

    SvarSlet